Hur fungerar det?

Med BygglovDirekt kan du på ett enkelt sätt beställa hem skräddarsydda bygglovsritningar. I applikationen ritar du upp din byggnad och justerar måtten så det stämmer överens med dina planer. Därefter kan du beställa hem din ritning tillsammans med en teknisk beskrivning, till ett väldigt bra pris.

Vad kostar det?

Samtliga ritningar (Planritning, Fasadritning, 1:100 och Sektionsritning, 1:50) kostar 995 kr. Dessa ritningar levereras i A3-format så långt det är möjligt. Ryms inte byggnaden på papperet levereras det i A2-format. I de fall Ni valt att få bygglovsritningen utskriven och hemskickad tillkommer en kostnad på 295 kr / Ritning.
Samtliga priser är inklusive moms.

Vilka handlingar krävs för att söka bygglov?

Det kan bero på hur stort du planerar att bygga samt var fastigheten kommer ligga, men i regel måste du ha en ansökningsblankett, en situationsplan, en konstruktionsritning samt plan-, fasad- och sektionsritning. För mer detaljerad beskrivning, läs mer här »
På bygglovdirekt.se erbjuder vi de ritningar som behövs, till marknadens bästa pris. Ansökningsblanketten hittar du hos din kommunala byggnadsnämnd.

Hur betalar jag?

Bygglovdirekt samarbetar med Klarna som ansvarar för kreditbedömning, avisering och betalningsmottagning. Du kan välja att betala din beställning med kort, banköverföring, delbetalning eller faktura.
Väljer du faktura som betalningssätt gäller betalning inom 14 dagar (0kr avgift) från det datum du gjort din beställning. Vid utebliven betalning tillkommer påminnelseavgift. Övriga villkor kan du läsa om på https://www.klarna.com/se/villkor

Hur levereras ritningarna?

I grundutförande skickas alla ritningar via E-post i .pdf-format för utskrift. Ritningarna är som standard i A3-format, men A2-ritningar kan förekomma vid stora byggnader.
Mot tillägg skickas valda ritningar med post. Ritningarna kommer då i 3 exemplar samt en följesedel.

Hur lång är leveranstiden?

Vi levererar din Pdf-ritning direkt efter genomförd kortbetalning. För ritningar som ska skrivas ut och postas är leveranstiden normalt 3-4 vardagar. Postens leveranstid tillkommer.